Des d’Esquerra Unida de Mallorca volem manifestar que encara que els informes tècnics del Consell de Mallorca donen per bé la construcció de la urbanització projectada per la promotora Mar Cabdal, i encara que l’alcaldessa Magdalena López, assenyali que l’estètica edilícia no trenca amb els estàndards de la zona, el fet, és que s’empara en una normativa municipal de l’any 92. Després de 25 anys l’augment de la pressió ambiental sobre l’illa s’ha disparat, les necessitats de conservar el mitjà natural s’han tornat una necessitat de primer ordre no solament per raons ecologistes, sinó per mantenir l’atractiu turístic propi de l’illa.
És evident, que no es poden mantenir normatives locals referides a l’ordenació del sòl que siguin tan permissives. És necessari, que des dels municipis recapaciten sobre aquestes necessitats que no han volgut ser actualitzades legislatura a legislatura per evidents interessos especulatius sobre el terreny, la construcció, i els impostos que deriven d’aquests, tot en detriment del territori, i de l’interès general. Cal no oblidar que aquests habitatges de luxe vénen a arrabassar el que és de tots (el paisatge) i ha augmentat la pressió ambiental per a aquells que ho poden pagar a preus prohibitius, mentre als mateixos pobles que es construeix arbitràriament en els seus afores, es mantenen cases i cases abandonades i en mal estat que acaben sent fins i tot un problema de seguretat, a l’una, als veïns no para de pujar-nos el lloguer a preus que oscil·len el 70% dels nostres salaris, en cas afortunat de tenir treball.
Des d’Esquerra Unida llancem aquesta reflexió per als municipis que haurien de bolcar els seus plans urbanístics a partir de la projecció de la recuperació dels habitatges abandonats en els nuclis urbans, facilitant l’accés mitjançant promocions socials. Lluny d’això, es fan cases de luxe als afores que no solament desequilibra l’ordre natural augmentant la insuportable pressió que suporta Mallorca, sinó que aprofundeix en una economia que lliura grans dividends a promotors i constructors, fins i tot als requalificadors -com hem vist en tantes ocasions-, mentre el desastre habitacional que pateixen les classes treballadores augmenta proporcionalment a la precarietat laboral que sofrim. Justo Machado, coordinador d’EU Mallorca ha sentenciat via twitter que «Seguim permetent més destrucció del territori» Quan aprendrem?
#QueNoEnsFotinLaTerra

Share This