Esquerra Unida Inca que des del primer moment s’ha oposat a la construcció faraònica de la Ronda Nord, demandada pel PP, conjuntament amb la plataforma d’afectats i amb la postura dels grups ecologistes com el GOB, per considerar el brutal i innecessari impacte mediambiental, lamentam profundament l’actitud de l’Ajuntament al respecte.

Com ja s’ha advertit, s’ha disfressat de ronda un projecte que no és tal, sinó una carretera innecessària que, a més de l’impacte paisatgístic que suposa, creua territori principalment rústic amb el perill de requalificació que del sol i d’acabar amb l’única sortida de l’entorn natural de la ciutat.

L’Ajuntament, el qual està format per grups que abans s’oposava a la ronda, es va comprometre a realitzar una consulta popular per tenir en compte la postura de la ciutadania.

No només no s’ha realitzat tal consulta, sinó que el batlle, segons la premsa, de forma unilateral ha convocat un ple amb caràcter d’urgència per firmar el conveni d’aprovació amb el Consell encara que no compti amb la majoria del ple ni amb l’opinió de la ciutadania.

Des d’Esquerra Unida som conscients dels problemes de tràfic amb els que compta la ciutat, però del tot cert el projecte de la Ronda no és el més efectiu ni raonable.

Creiem profundament en la necessària participació democràtica quant a la utilització dels fons públics i que amb els sis milions d’euros es podrien solucionar molts dels problemes reals d’Inca, per açò exigim l’Ajuntament que es replantegi la seva postura.

Share This