Esquerra Unida condemna la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la llei de toros a la balear, recorreguda pel PP, i impedir d’aquesta manera que el Parlament Balear acabi amb la tortura i mort per diversió a Balears.

El portaveu d’Esquerra Unida Mallorca fa una crida a la ciutadania que va donar suport, amb gairebé 400.000 signatures i trenta-quatre municipis contraris al maltractament animal, que mostrin la seva repulsa a una decisió més propera a un país dictatorial que a un estat democràtic. EUIB alerta també que el Tribunal Constitucional té cinc mesos per pronunciar-se i que la decisió no serà jurídica sinó política en benefici dels interessos del PP i demana al Govern Balear que es mantingui ferm davant aquest inacceptable atropellament.

“Tenim cinc mesos per comprovar quin tipus de polítics tenim. Els que defensen el benestar animal o els que es diverteixen i lacren veient torturar fins a la mort a un animal indefens”, declara Guillermo Amengual, portaveu d’Esquerra Unida Mallorca.

“Cuesta entendre que en ple segle XXI seguim discutint si és correcte la tortura i mort dels animals per diversió. Hem de ser capaços de donar un canvi a la societat i desprendre’ns d’espectacles cruels amb els animals.”, afirma Amengual.

Amengual fa una crida als partits del Pacte perquè no permetin que es vulneri una decisió presa de forma democràtica en el Parlament Balear i impedeixin que els interessos particulars del PP calciguin la voluntat de la societat mallorquina.

Esquerra Unida recorda que a Mallorca trenta-quatre municipis s’han declarat antitaurins i contraris a les corregudes de toros i més de 400.000 persones van sol·licitar al Parlament l’abolició de les corregudes de toros i el correbou de Fornalutx.

Share This