El Parlament va aprovar, el passat 5 de desembre, la nova llei d’urbanisme amb una disposició -únicament votada per PSIB i PP- que permetrà la legalització dels projectes de Matutes a la Platja d’en Bossa d’Eivissa.
 
La llei d’urbanisme, votada a favor per Més, Podem i PSIB, i de la qual podríem fer alguna esmena, no és el que més ens preocupa. La preocupació real és la que ens provoca la disposició aprovada únicament per la societat PSOE i PP. Una disposició que afavoreix els interessos privats d’alguns grans empresaris, el que vindria a ser urbanisme a la carta.
 
Això serveix perquè les obres que estan començades sense tots els permisos en regla es puguin finalitzar. Això provocarà la desprotecció dels sols protegits i l’augment de l’especulació. Per si no en tinguessin prou amb la Platja d’en Bossa, el Partit Popular -seguint amb la seva línia especuladora i destructora del territori- va presentar una altra proposta perquè aquesta excepció s’estengués a la resta d’illes; proposta que finalment va ser rebutjada.
 
La nova llei, que havia de servir precisament per lluitar contra l’especulació, per eliminar la possibilitat de seguir endavant amb tot allò que s’ha gestat il·legalment i que hauria de protegir el territori, en el cas d’Eivissa fa tot el contrari gràcies a PSOE i PP.
 
Des d’Esquerra Unida valorem aquesta actuació de manera molt negativa, no podem seguir en aquesta línia d’afavorir als grans empresaris passant per sobre de la majoria social i del medi ambient. Estem farts de veure com, dia rere dia, un partit que es vol dir socialista i obrer no deixa de fer polítiques neoliberals, si volen seguir en aquest camí que ho facin, és la seva legítima decisió -i ens seguiran trobant enfront, lluitant per la majoria social per fer desaparèixer els tractes de favor a les elits-, però exigim que eliminin les paraules socialista i obrer del seu nom, ja que no fan altra cosa que enganar i confondre a la gent.
 
De mentre, exigim donar nul·litat a aquesta disposició i que s’apliquin les mesures sancionadores per actuacions il·legals d’entre el 50% i el 300% del valor de l’obra construïda i la demolició d’aquesta, tal com diu la llei. Igualment instam al PSOE a tornar a ser el partit d’esquerres i republicà del qual el seu fundador, Pablo Iglesias, es sentiria orgullós.
Share This