Esquerra Unida de les Illes Balears qualifica l’any 2017 com un any nefast per als animals en el qual aquests no han tingut l’aprovació de mesures de protecció animal rellevants per no dir que nul·les.

Un 2017 en el qual els casos de maltractament animal i abandó augmenten sense que des de les institucions es posi remei ni voluntat.
Des d’EUIB argumenten que després de gairebé tres anys de legislatura seguim tenint corregudes de toros malgrat la llei de toros a la balear, no s’ha aconseguit el sacrifici zero a Son Reus, no s’ha canviat l’ordenança de tinença d’animals a Palma, tampoc han frenat l’explotació dels cavalls de les galeres, entre altres mesures promeses.

Esquerra Unida lamenta que malgrat haver sol·licitat en diverses ocasions l’oficina de protecció animal, des de l’ajuntament de Palma solament s’han aconseguit negatives. Una oficina que és clau per aconseguir que els animals siguin respectats i no maltractats i abandonats de forma continuada.

Una de les problemàtiques més reivindicades per EUIB ha estat posar fi a l’explotació dels cavalls de les galeres.

EUIB denuncia els acords incomplits per Cort amb la finalitat dels cavalls de les galeres.

2010 des del consistori de Palma va aprovar retirar la parada de les galeres de la catedral per no tenir ombra i no ser un lloc adequat per als cavalls, a part de les queixes dels veïns de la Seu.

2014 s’aprova el canvi de l’ordenança per millorar el benestar animal

2015 en plena campanya electoral s’anuncia la substitució dels cavalls de les galeres per
vehicles elèctrics.

2015 es gira l’esquena al lliurament de prop de 100.000 signatures per eliminar l’ús dels cavalls en les galeres

2015 s’anuncien controls veterinaris exhaustius als cavalls i compliment rigorós de l’ordenança sobre les galeres.

2016 s’aprova retirar la parada del carrer Conqueridor per no reunir les condicions per als animals en ser un carrer amb un pendent pronunciat.

«Una ciutat que es consideri amiga dels animals no pot permetre l’explotació dels cavalls del servei de galeres», declara Guillermo Amengual, portaveu d’Esquerra Unida Mallorca.

«En 2016 van morir diversos cavalls en sengles accidents que es podrien haver evitat. Cada any passem per la mateixa situació, sense que des de l’ajuntament es faci res sobre aquest tema. Els conductors de les galeres incompleixen cada dia l’actual ordenança sobre les galeres i no passa absolutament res, ni tan sols paguen les sancions que se’ls posa. Les zones de descans dels animals són denunciades contínuament per veïns i organitzacions en defensa dels animals per les seves pèssimes condicions. A 40° graus i al sol. Fins a vuit persones pujades al carruatge, sense horaris i a les dotze la nit al carrer Conqueridor. Carruatges solts sense amo. Una autèntica vergonya», sentència Amengual
Finalment Amengual adverteix que els conductors de galeres ofereixen serveis no permesos com el d’acompanyar als turistes als seus respectius hotels.
EUIB critica durament que a Palma es fermi un acord de govern per substituir els cavalls per vehicles elèctrics sabent que no podrien complir-ho.

Amengual exigeix que els partits polítics comencin a dur a terme les seves promeses electorals en matèria de benestar animal o donin la cara demanant disculpes als ciutadans per mentir en campanya.

Share This