A escasses setmanes de la celebració del Nadal, moment de l’any en el qual més animals de companyia es compren com a regal, Esquerra Unida llança la campanya ‘No compris, adopta’, per sensibilitzar a la societat de la greu problemàtica que s’amaga després de la compra compulsiva d’animals en tendes.

Així ho explica Guillermo Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EU a Balears: «La compravenda d’animals de companyia és una alternativa cruel, una pràctica que fomenta un negoci que maltracta als animals privant-los de llibertat i tractant-los com una simple mercaderia. Enfront d’això, nosaltres proposem l’alternativa d’adoptar als nombrosos gossos i gats que esperen una família en les gosseres i refugis».

La compravenda d’animals de companyia és un negoci d’allò més lucratiu, però darrere del com s’amaga una realitat miserable de maltractament, amb animals exposats com a mercaderies en petits recintes en aparadors al sol, envoltats dels seus propis excrements i amb escassa ventilació i atencions. En alguns casos es tracta d’animals procedents de criaderos il·legals i la venda massiva dels quals està fomentant el seu posterior abandó. La major part d’aquests animals acabaran sent sacrificats en gosseres municipals. »

Compra capritxosa i compulsiva, venda massiva sense escrúpols , abandó i mort .Est és pas a pas el procés complet del que succeeix en Nadal quan els animals són tractats com a mercaderies i comprats com si fossin un regal. «En aquestes festes, com succeeix cada any, milers d’animals seran regalats com si d’objectes es tractés, no tenint en compte que són éssers que sofreixen i senten com nosaltres. Aquestes compres compulsives, irresponsables i capritxoses generen posteriorment l’abandó de milers de gossos, gats i altres animals com a conills o hamsters i animals exòtics. Per això demanem un Nadal sense regalar animals», comenta Guillermo Amengual.

«Cada vegada que es ven un animal en les tendes condemnen a la mort a desenes d’ells que solament esperen una oportunitat en les gosseres municipals. Només a Balears s’abandonen a l’any prop de 15.000 animals . Són dades insostenibles. Considerem que si es fomenta l’adopció responsable d’animals de companyia en comptes de la seva compra aquest problema podria començar a albirar una possible solució. Però per a això és imprescindible que la població estigui al corrent del que s’amaga darrere dels negocis de compravenda d’animals», acaba Amengual.

Esquerra Unida demana un esforç a les institucions mallorquines per posar fi al greu problema d’abandó d’animals a les illes, implantar el sacrifici zero i prohibir la venda d’animals físicament en les tendes.

Share This