• Justo Machado reafirma la posició de rebot d’Esquerra Unida de Mallorca al desdoblament de Llucmajor-Campos.

• El desenvolupament de les fases del projecte ens va deixant veure la lletra petita no d’un projecte molt planificat i necessari, sinó un modus vivendis de l’economia Balear.

Davant les noves fases del desenvolupament del desdoblament Llucmajor-Campos, àdhuc sabent que no hi ha marxa enrere en tal projecte, Esquerra Unida de Mallorca, no pot més que insistir en el seu més absolut rebuig al qual qualifiquem de dany innecessari contra el territori, el qual expressem des del primer moment, igual que totes les plataformes i moviments ecologistes de Mallorca. En aquest sentit, l’actual coordinador d’EU Mallorca, Justo Machado conclou que: «Mantenim l’opinió inicial d’EUIB. Hi ha mesures alternatives per millorar el tràfic i seguretat de la via i que no impliquen la destrucció de més territori. Una obra que no solucionarà de manera definitiva els problemes de mobilitat entre Llucmajor i Campos, i que, no obstant això, implica augmentar la pressió i especulació urbanística de la zona».

Però més enllà de les consideracions de destrucció i d’especulació del territori, cal advertir que, ja són 15 les empreses que opten a executar les obres previstes en la carretera Llucmajor – Campos, la qual cosa posa en relleu una forma de fer economia molt clara, on l’obra pública i tota la seva maquinària d’inversió acaba servint als interessos d’uns pocs, lluny de crear ocupació pública amb condicions dignes per als treballadors quedem a costa del sagrat màxim benefici i mínima inversió amb el qual els diferents governs cuiden al capital.

Òbviament, una administració sense mitjans de producció suficients ha de subrogar i licitar una gran obra a empreses privades que estiguin capacitades, no obstant això, una política d’esquerres, sigui vella o nova ha de vetllar per un plec de condicions proteccionista per al treballador, i que exigeixi alguna manera de sociabilizació de la riquesa obtinguda per l’empresa privada amb els diners de tots els contribuents.

Des d’EU Mallorca, vam seguir recordant a totes les associacions ecologistes que ens oferim per impulsar una taula de trobades que conclogui amb la vertebració d’una xarxa d’activistes de totes les organitzacions per poder reaccionar amb més contundència en la defensa i sobirania del nostre territori i medi ambient.

#QueNoEnsFotinLaTerra

Share This