• La Violència secundària la construïm entre tota la societat quan deixem a una família
monoparental sustentada per una dona que ha de carregar amb els seus fills i sense cap tipus de protecció social.
• Des d’Esquerra Unida de Mallorca reclamem ocupació i habitatge per a les famílies
monoparentals, amb especial atenció per a aquelles dones que sofreixin el terrorisme
masclista.
Es conegut per les institucions, i pels mitjans de comunicació, que les dades de pobresa afecten particularment a les dones amb fills a càrrec i que generalment han patit el terrorisme masclista que acaba per fer-les passar per un suplici social que sol derivar en una violència secundària o revictimització.
Aquesta violència secundària s’inicia al moment mateix que una dona que pateix el terrorisme masclista decideix denunciar. No solament al·ludim al tractament més o menys insensible de les institucions, i d’un procés on s’acaba estigmatitzant socialment a la denunciant. La Violència secundària la construïm entre tota la societat, quan deixem a una família monoparental sustentada per una dona que ha de carregar amb els seus fills sense cap tipus de protecció social. És clarament alliçonador, «dones si us aixequeu contra el patriarcat, us espera la misèria», és en definitiva, el missatge social que estem construint.
Avui la societat palmesana ha conegut el terrible titular d'»Una dona, a la vora d’un desnonament masclista a Palma». Les dades, les estadístiques, les formulacions de sociòlegs i treballadors socials tenen rostres, són realitats, i estan tan silenciades que quan es compten amb realitats concretes sempre ens traslladen a adjectius com de «pel·lícula», etc. Gens més lluny de la realitat dels nostres carrers. Volem mostrar la nostra solidaritat amb la companya G.F. dona lluitadora a la qual companyes, i companys d’Esquerra Unida donen suport, així com des d’altres associacions com Stop Maltractaments Centres d’Acolliment.
Volem advertir una vegada més a l’Institut de la Dóna, que no n’hi ha prou amb polítiques epidèrmiques i publicitàries en àmbits molt concrets. Cal assistir, i preocupar-se d’aquestes realitats. Quadrin o no quadrin en els protocols existents, no s’han d’abandonar als més febles de la societat per cronificar la pobresa. La mirada de gènere és una realitat per a l’agenda social. Des d’Esquerra Unida de Mallorca reclamem ocupació i habitatge per a les famílies monoparentals, amb especial atenció per a aquelles dones que sofreixin el terrorisme masclista.

Share This