El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna d’un any de presó a les cinc feministes mallorquines que van entrar a l’església de Sant Miquel el 2014 per reivindicar el dret a l’avortament i protestar contra l’anomenada Llei d’avortament.

Des d’Esquerra Unida considerem que és una condemna excessiva i que el Tribunal Suprem ha fet una interpretació interessada del Codi Penal així com dels fets ocorreguts.

Resulta clar que, la interpretació que es fa del Codi Penal, en aquest cas obeeix única i exclusivament a la línia de la llei mordassa inventada pel govern del PP. Que, mitjançant la por i la coerció, intenta dominar a una societat de cada cop més conscienciada i reivindicativa.

Ho hem vist en diversos casos com el del raper mallorquí Josep Valtonyc, de Cassandra Vera, dels Titellaires, de Cesar Strawberry, dels rapers de la Insurgència, i tantes altres persones que per exercir el seu dret d’expressió han sigut intimidades i inclòs empresonades per la justícia del PP.

Des d’Esquerra Unida de les Illes Balears ens oposem frontalment a la utilització política del codi penal i de les lleis vigents per tal de mantenir callada a una societat que es desperta. Així com ens oposem totalment al retrocés que estem patint en uns drets i llibertats pels quals moltes persones van perdre la vida conquistant-los.

Volem construir un nou Estat on els drets i llibertats estiguin garantits i on la separació de poders sigui realment efectiva, des d’EUIB defendrem sempre la construcció d’un Estat més democràtic, just i igualitari.

Share This