L’IB-Salut ha anunciat la contractació d’un especialista al·lergòleg per al pròxim any. Serà amb el primer especialista, i únic, amb el que contarà el servei públic de salut de les Illes Balears.

Cal felicitar-se per poder comptar per fi amb un especialista d’aquestes característiques, ja que Balears era l’única Comunitat Autònoma que encara no comptava amb cap al·lergòleg. S’estima que un 25% de la població de les Illes Balears pateix algun tipus d’al·lèrgia i que aquests pacients han de ser atesos per altres especialistes com dermatòlegs, neumòlegs, otorrins i immunòlegs.

Per altra banda, des d’EUIB considerem insuficient aquesta contractació, ja que a causa de l’elevat nombre de pacients amb problemes d’al·lèrgies es farà impossible l’atenció de tots amb un únic especialista i la seva tasca serà d’assessoria als especialistes que ja tractaven els casos d’al·lèrgies.

En relació a aquest assumpte, Juanjo Martínez ha declarat que «és evident la necessitat de més contractació en aquests tipus d’especialistes, per l’alt percentatge d’afectats i perquè aquest percentatge augmentarà els pròxims anys a causa de la contaminació i la pèrdua de la qualitat de l’aire. Per tant, continuam exigint al Govern un increment de pressupost destinat a la contractació de professionals de la sanitat.»

Animam al Govern Balear i a l’IB-Salut a seguir treballant en aquesta línia per tal d’oferir el millor servei possible als pacients, avançant cap a una sanitat pública de qualitat. Seguir pel camí iniciat pel PP significa avançar cap a la desaparició de la sanitat pública, per tant creiem imprescindible agafar el timó amb fermesa i convicció per tal de girar el rumb i retornar la sanitat pública al lloc que mereix.

Share This