S’acaba l’any i és l’hora de fer valoració del treball realitzat per EUIB en tots els fronts i àmbits. Són molts els fronts oberts arran de les retallades i males pràctiques portades pel PP en els darrers anys, i l’incapacitat del Govern Balear per donar una sortida real i àgil a les diferents problemàtiques que afecten les nostres Illes.

Des d’EUIB hem intentat treballar en tots els àmbits (municipal, insular, Comunitat Autònoma, Estat i Europeu) en mesura que hem pogut i depenent dels recursos que s’han tingut a l’abast. Si bé és cert que en l’àmbit de CCAA no hi tenim representació directa dins la institució, hem mirat de potenciar el fet de ser part dels diferents conflictes socials estant al carrer i portant a les institucions moltes propostes sobre temes que cap altre partit s’ha preocupat en investigar i trobar solucions.

Des dels Ajuntaments, tant en els que tenim representació com els que no, hem pogut presentar centenars de propostes amb un alt grau d’acceptació tot i que en algunes altres ens ha costat més aconseguir el consens necessari per portar-les endavant. En l’àmbit Insular també s’han presentat diverses propostes a Mallorca, Menorca i Formentera, però sobretot a Eivissa on el company Miquel Vericad -Conseller de Mediambient- ha fet un treball encomiable per tal de portar a terme les propostes que hem elaborat conjuntament.

Al Parlament Balear, aquesta legislatura, no hi tenim representació i això ens ha servit per fer de contrapès -o oposició extraparlamentària-, ja que en alguns assumptes que ens semblen de rellevància hem pogut pressionar al Govern i que finalment fossin atesos i es portessin les nostres propostes a bon port.

En l’àmbit de l’Estat, gràcies a companyes diputades com Alberto Garzón, Eva García Sempere, Fèlix Alonso o Joan Mena, entre altres, s’han portat diferents iniciatives, propostes i preguntes les quals han tingut una acceptació diferent pel Govern espanyol.

Un dels àmbits en el qual s’ha treballat força aquest any, on s’han treballat fins a 6 temàtiques diferents, és el Parlament Europeu. Amb una feina de camp que s’ha portat a terme des de les Illes Balears per tal de trobar solucions i respostes en l’administració europea, mitjançant l’eurodiputada Paloma López. Convé destacar el treball realitzat en el conflicte dels estibadors, l’espoli de recursos del Sàhara Occidental i, sobretot, el que s’ha realitzat amb l’abocament marí de residus de la incineradora de Son Reus.

Des d’EUIB valorem com a positiu el treball que hem realitzat aquest any a les institucions, conscients que hi queda molt per fer i per millorar, i és per això que ens volem comprometre a seguir lluitant al carrer i a les institucions per tal de millorar la vida de les persones i cuidar el nostre territori.

Aprofitam per desitjar-vos un bon final d’any i un 2018 rebel i combatiu! Ens veiem als carrers!

Share This