Els preus dels lloguers d’habitatges van pujar de mitjana un 22% durant el passat any 2017 a les Illes Balears, situant a Palma com a la 4a ciutat més cara respecte al lloguer d’habitatge amb 12,2 €/m², només superada per Sant Sebastià, Madrid i Barcelona.

Uns preus que situen l’habitatge fora del mercat de les classes populars, uns preus inaccessibles provocats pel boom del lloguer vacacional i que provoca l’emigració de la classe treballadora fora de Ciutat i que, alhora, provoca l’increment del preu dels lloguers de la part forana a més dels habitatges no destinats a lloguer turístic.

Una situació que ja hem vist a Eivissa, on residents de tota la vida i treballadores a tots els nivells han d’anar-se’n de la Pitiüsa major per poder optar a unes condicions de vida digna.

Juanjo Martínez ha explicat que «la nostra proposta és clara i ferma, la limitació de les places turístiques -amb un sostre estudiat- i que el lloguer vacacional entri dins d’aquestes places, sol·licitant una llicència d’activitat, i d’aquesta manera provocar el desinflament d’una bombolla que torna a créixer. El preu al qual estan arribant els lloguers són inaccessibles a més d’irreals» i ha afegit que «estem veient famílies de quatre persones, amb un únic sou de menys de 800 € que han de fer front a despeses de lloguer que superen el 100% del sou, això és insostenible i s’ha d’aturar.»

És per això que, des de la nostra formació, exigim al Govern i a les institucions competents que treballin de forma pertinent i pertinaç i que es prenguin mesures urgents, ja que s’estan vivint situacions dramàtiques de milers de persones que no es poden permetre pagar un habitatge en condicions. S’ha de parar aquest increment dels preus que, de forma continuada i indefinida, ofeguen a les famílies de les classes populars.

Share This