Esquerra Unida presentarà una bateria de mesures a tots els municipis amb representació per tal de reduir les morts per contaminació atmosfèrica. D’aquesta manera, la federació balear, es sumarà a la campanya iniciada per IU arreu de l’Estat.

La bateria de mesures que, s’han presentat al Congrés dels Diputats, insta al govern de Mariano Rajoy a engegar «plans de lluita contra la contaminació, que incloguin actuacions concretes, específiques, mesurables, assolibles, realistes, subjectes a terminis i amb un pressupost assignat global i detallat, atès que aquests requisits, en general, no es compleixen en el recentment aprovat Pla Aire II» segons ha explicat Juanjo Martínez.

Alberto Garzón i Eva García Sempere, coordinador federal i portaveu parlamentària de Medi ambient d’IU respectivament, han estat els encarregats de registrar aquesta bateria de mesures al Congrés dels Diputats i, segons Martínez, «es presentarà a totes les institucions on Esquerra Unida té representació, de manera adaptada a les competències de cadascuna».

El coordinador general d’EUIB no ha descartat la possibilitat d’«oferir aquestes mesures a companyes d’altres institucions, que defensin el mateix que nosaltres, allà on no tenim representació actualment, ja que és una lluita global i compartida que ha d’implicar a totes les institucions a més dels agents socials i econòmics, plataformes i associacions en defensa del territori i el medi ambient, etc.»

«El nostre objectiu és clar, reduir les morts per contaminació atmosfèrica, no només a les Illes sinó arreu de l’Estat; i no ens conformarem amb poca cosa, exigirem la creació d’un òrgan per al seguiment, implementació i avaluació d’aquests plans a tots els àmbits institucionals.» ha dit Juanjo Martínez, per afegir que «és un problema preocupant, ens hi juguem la salut de les persones i la salut de la terra, és per això que ja fa uns mesos que estem treballant en aquestes mesures i serà una de les línies polítiques més importants en les que treballarem aquest any.»

Així, des d’Esquerra Unida, s’ha animat a la ciutadania per tal de conscienciar a totes aquelles persones que encara no hi estan i a col·laborar en la posada en marxa d’aquestes mesures.

Share This