Des d’Esquerra Unida s’ha aplaudit la moció que presentarà el PI al Ple del Consell Insular de Mallorca en relació a rebaixar el percentatge de vot necessari per obtenir representació al Consell Insular i al Parlament Balear.

Es porta a debat així una reclamació històrica d’Esquerra Unida qui, des de l’any 1995 quan el govern Cañellas el va augmentar fins al 5%, havia lluitat per tal que es restituís un percentatge molt més democràtic.

Cal recordar que, l’expresident Cañellas i el seu govern del Partit Popular, van decidir pujar el percentatge del 3% -el qual estava fixat inicialment- fins al 5% per tal de perjudicar a adversaris polítics com Esquerra Unida o Unió Mallorquina.

En cas d’aprovar-se, no només es beneficiarà als partits que no tenien representació fins ara sinó que també beneficiarà a la ciutadania, podent perdre la por al fet de no utilitzar l’anomenat «vot útil».

Segons Juanjo Martínez «Ara es veurà qui són realment els partits demòcrates, qui vol que la gent parli o qui vol que la gent calli. En tot cas, el PI ja s’ha posicionat al costat nostre i, encara que no coincidim en la majoria de plantejaments polítics, estem contents que s’hagin decantat per lluitar una major democràcia quant a representació institucional.»

Share This