Ahir es va portar a terme l’acte d’entrega dels 14 cossos identificats a la fosa de Porreres als familiars d’aquestes víctimes, un moment esperat des de fa 80 anys. 14 víctimes que per fi han recuperat la dignitat i el descans merescut i el de les seves famílies.

S’obre així una nova etapa històrica, on es comença a fer justícia amb les víctimes de la guerra civil i del franquisme. És un pas cap a la reparació de la memòria democràtica necessària per a fer justícia a totes aquelles persones que van morir injustament defensant les idees republicanes.

Juanjo Martínez ha declarat que «la memòria democràtica és un assumpte que ens concerneix a tots com a societat, arribam molt tard, després de 40 anys de suposada democràcia ja era hora d’intentar tancar ferides.» i ha afegit «els darrers mesos s’està demostrant que aquella dita d'»un poble sense memòria, és un poble condemnat a repetir els seus errors» és vigent; per això consideram que aquest és un gran pas, el primer de molts, per tal de recuperar la memòria que un dia ens van voler robar.»

Així mateix, des d’Esquerra Unida, volem felicitar al Govern Balear, així com al Consell i Ajuntaments, per posar facilitats i col·laborar en la restauració de la memòria dels que van ser cruelment assassinats pel règim dictatorial. També, agrair les paraules de la presidenta Armengol qui va demanar disculpes, en nom de les institucions, a les famílies dels represaliats.

Volem fer palès, un cop més, el nostre compromís com a individus i com a organització amb la memòria democràtica i les víctimes del franquisme, per totes aquelles persones que van patir el règim de la manera més cruenta.

Share This