Avui hem guanyat un combat. Un combat per una educació pública, gratuïta, de qualitat i feta pels estudiants.

La lluita estudiantil és una de les baralles més dures d’aquest país i encara més a aquesta comunitat. Les abusives taxes universitàries es veuen augmentades any rere any, creant més desigualtat a l’hora d’accedir als estudis superiors. Fent així que el jovent de barri arribi cada dia menys a l’oportunitat de cursar una carrera universitària. Aconseguint que siguem explotats per treballs precaris, de jornades interminables i hores extres mai pagades, contractes temporals i que, en poques ocasions, arriben a la mitja jornada. Tot això per poder afrontar el pagament de la matrícula a començament de setembre. Com si estudiar fos un luxe, com si només fos per les classes adinerades. Com si EDUCACIÓ GRATUÏTA fos una quimera llunyana.

Un any darrere l’altre, les reivindicacions i queixes dels estudiants de la Universitat de les Illes Balears sobre l’escassa disponibilitat d’aules per estudiar a l’edifici de Sa Riera ha estat notable. Aquest curs, no ha estat diferent. Les darreres setmanes, en ple període d’exàmens finals, les estudiants ens vàrem trobar sense aules per poder estudiar ni lloc a on poder concentrar-nos per poder superar les proves que marcaran i definiran les nostres vides. Davant nosaltres, l’única solució que se’ns presentava era la resignació i la resposta d’una institució que ens deia: ‘No hi ha més aules’ ‘No us podem obrir més’.

Fins i tot, se’ns va insistir a desplaçar-nos a les biblioteques dels edificis que es situen a la UIB, obligant-nos a utilitzar transport privat, perquè en cap de setmana el transport públic és gairebé nul, amb una freqüència horària ínfima i sense línia de metro disponible.

Per tots aquests motius, ens vàrem aixecar en lluita, juntament amb les companyes d’En Xarxa i el Consell d’Estudiants, per canviar aquest fet. I, ho hem aconseguit!

Durant els exàmens d’aquest quadrimestre i, fins a la finalització de les recuperacions, hi ha tres aules més obertes a la disponibilitat dels estudiants que es personifiquin a Sa Riera en el primer pis.

El jovent combatiu sempre dempeus lluitant per millorar l’educació pública, gratuïta i de qualitat.

Seguirem lluitant!

Fins a la victòria, sempre!

Alejandro Guerrero

Joves d’EUIB

Share This