Després d’anunciar-se l’augment d’un 5% el nombre d’escales de creuers al port de Palma durant aquest 2018, arribant a 567 escales, des d’EUIB volem denunciar el següent:

Lluny d’alegrar-nos per les veus de sirena, per part de les cadenes hoteleres més grans, que prometen prosperitat econòmica, volem fer pública la nostra preocupació per l’augment de la massificació turística basada en un model exhaurit, injust i mediambientalment nociu.

Per si no fos poc amb l’ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan, que permetrà l’arribada d’un número molt més elevat de turistes en comparació a anys anteriors, ara s’anuncia l’arribada de més creuers.

L’any passat va ser una de les temporades estivals més massificades de la història de les Illes Balears, amb saturacions no només a les carreteres, sinó també pel que fa a producció de residus, l’escasseig d’aigua i afectant, de manera molt greu, al descans dels residents. A més, a llarg termini, la massificació contribueix a la pèrdua de valors culturals i identitaris.

Des d’EUIB considerem que no podem esperar a patir les conseqüències -com les que ara patim en el tema del lloguer regular- del desenfrè turístic per lamentar-nos i dir que ens vam equivocar. Encara som a temps de posar control sobre el turisme i que no ens porti a perdre l’encant cultural i territorial que fa de les Illes Balears un enclavament especial.

Share This