El coordinador de l’àrea animalista d’EUIB, Guillermo Amengual, exigeix a la conselleria de Medi Ambient que posi fi a aquest festeig, que malgrat el seu “intent” de regulació per part del Parlament, des de Fornalutx segueixen fent oïdes sordes i se segueixen saltant les lleis al seu antull, ja que el correbou de l’any passat va ser pràcticament el mateix dels últims anys.

“Ni correbou modificat, ni correbou descafeïnat ni mitges tintes, abolició total del correbou de Fornalutx. Això és el que demanem des d’Esquerra Unida de les Illes Balears”, declara Amengual.

L’ajuntament de Fornalutx ha rigut del Parlament i de tots els ciutadans, perquè malgrat signar per escrit una sèrie de mesures que havien d’aplicar-se en l’últim correbou per evitar el maltractament animal, aquestes no van arribar a dur-se a terme.

L’animal lligat amb cordes, sota la pluja, sense seguretat i amb la presència de menors, així va ser l’últim i polèmic correbou de Fornalutx beneït pel PSIB.

“Esperem que després de tants anys d’infringir les lleis de protecció animal, es posi fi d’una vegada per sempre a aquest tipus de festejos que no tenen cabuda en una societat del segle XXI”, finalitza Amengual.

Share This