Des d’Esquerra Unida volem denunciar la manca de sensibilitat del Partit Popular amb les reivindicacions històriques dels ciutadans de les Illes. Com si el fet insular no fos inherent als inconvenients d’aquest.
 
No sorprèn ja, perquè el PP no té capacitat de sorprendre després de tot, la manca de fidelitat cap al poble que els ha votat i molt menys la manca de coherència que demostren dia rere dia. Aquesta darrera vegada, amb motiu de la votació al senat d’una proposta per augmentar el descompte de resident del 50% al 75%, una proposta que ells mateixos van portar per bandera durant la campanya electoral passada, i que va ser rebutjada amb el vot de tots els senadors i senadores del PP, inclosos els senadors balears.
 
Els senadors en qüestió són José Ramón Bauzà Díaz, Santiago Marí Torres, Juana Francis Pons Vila, Miguel Angel Ramis Socias, Catalina Soler Torres. D’entre tots ells, destaca Soler que compagina el càrrec de senadora amb el de consellera insular de Mallorca, qui dimecres va votar en contra de la moció presentada al Senat i dijous va votar a favor d’exactament la mateixa moció al Consell Insular.
 
Juanjo Martínez, Coordinador d’Esquerra Unida, ha declarat que “la reivindicació d’unes millors condicions en el transport aeri és històrica i justa, la majoria de partits hem adoptat com a pròpia aquesta reivindicació ciutadana que està basada en la pura lògica; a la península construeixen línies d’AVE sense passatgers i aeroports sense avions, aquí per a qualsevol cosa necessitem sortir de les illes, la lògica seria que invertissin aquests diners en la ciutadania de balears i canàries -a més de Ceuta i Melilla- i no els tiressin en infraestructures que no són ni seran utilitzades mai.”
 
Pel que fa a la votació del Senat, Martínez ha afirmat que “és una llàstima que quan tenen oportunitat de millorar la vida de la ciutadania de les Illes mirin cap a un altre costat, tenim clar que no és un problema econòmic, els diners hi són, els gasten en els AVE infrautilitzats, és un problema de voluntat política” i ha afegit que “els diners que s’haurien de destinar al descompte de resident anirien a parar a les butxaques de les companyies aèries, que no tenen ni la meitat de poder dins l’Estat que les grans constructores, només hem de mirar el nom de qui construeix aquestes vies i estacions per poder deduir el motiu de la construcció d’infraestructures que no seran utilitzades.”
 
Per acabar, el coordinador general d’EUIB ha volgut fer palès “la manca de coherència del Partit Popular, haurien de posar-se d’acord en els diferents àmbits i defensar el mateix, d’aquesta manera només fan que despistar i enganyar a la ciutadania, a més de demostrar una gran manca de coherència. I per incoherència la demostrada per la Senadora i Consellera Catalina Soler, qui un dia va votar en contra de la moció i al següent va votar a favor, Soler ha demostrat ser el paradigma de la incoherència del Partit Popular a l’hora de defensar els interessos de les Illes Balears.
Share This