PP i PI han instat al Consell Insular de Mallorca a desregular el lloguer turístic en sol rústic protegit, a més de permetre la construcció i/o ampliació d’aquestes construccions.

Un cop més, veiem quins són els interessos d’aquests partits, que avantposen el benefici dels grans empresaris per davant de la protecció del medi ambient.

Les dues mocions, que estan presentant a diversos ajuntaments, tenen una clara tendència i vocació de desregulació gradual per, d’aquesta manera, obrir la porta a la construcció de complexos vacacionals per part d’algunes grans empreses que ja havien tantejat el terreny.

Les illes estan saturades, ho demostren tots els indicadors existents, i no es pot mantenir el ritme frenètic de les darreres temporades, clar està que als partits de dretes poc els interessa el progrés de les Illes mitjançant la desestacionalització del turisme i la diversificació econòmica, és per això que intenten mantenir un model econòmic que es basa en 4 mesos a l’any propiciant d’aquesta manera la temporalitat dels treballadors i la construcció de zones protegides, mesures que al patronat turístic beneficien però que a la ciutadania i medi ambient perjudiquen greument.

Juanjo Martínez ha declarat que “No és normal l’afany de negoci i de destrucció de les Illes Balears que tenen el PP i el PI. La dreta està un cop més unida per defensar els interessos d’alguns propietaris enfronts a l’accés a l’habitatge per part de les classes populars i treballadores del nostre País, així com el nul respecte pel medi ambient que professen.”

Des d’Esquerra Unida volem denunciar aquesta situació que està enquistada des de fa anys i que PP i PI s’esforcen en no canviar. Clar està que podem tenir diferències amb el Govern i Consell, quant a la Llei i la zonificació, però entenem que és necessària una regulació de forma urgent per tal que les Illes Balears no es converteixin en un parc d’atraccions.

Share This