Després de l’últim accident ocorregut avui divendres 16 de febrer, en el qual un cavall desbocat d’una galera ha causat danys aquest matí a quatre cotxes i diverses motos estacionats al carrer Eusebi Estada, des de l’àrea animalista d’EUIB acusem el partit socialista de Palma i en concret a la regidoria de mobilitat de donar un tracte de favor als conductors de galeres, després de més de 1.175 dies en els quals no han pogut o no han volgut canviar l’ordenança del transport de galeres.

Els fets han tingut lloc cap a les nou i deu del matí al carrer Eusebi Estada, de sobte, un cavall d’una galera s’ha espantat i el conductor del carruatge no ha pogut governar les regnes.

«Què s’amaga darrere d’aquesta tardança en el canvi de l’actual i desfasada ordenança de les galeres de cavalls? No són suficients 1.175 dies per canviar-la?», es pregunta Guillermo Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

«Porten molts mesos retardant fer el pas promès d’endurir l’ordenança per millorar el benestar dels animals, però sembla que poc els importa que durant aquesta legislatura hagin mort dos cavalls i altres tres hagin sofert accidents, posant en perill als ciutadans de Palma. Potser s’ha d’obrir una investigació per saber que s’amaga darrere de tot això», afirma Amengual.

Des d’EUIB exigeixen al consistori palmesà que iniciï els tramitis per substituir als cavalls de les galeres per vehicles elèctrics així com van signar en els Acords pel Canvi.

Esquerra Unida crítica que se segueixi donant voltes a una ordenança que va pel seu tercer any d’intents nuls de canvi i demana celeritat a l’ajuntament de Palma.

Share This