Esquerra Unida ha acompanyat, un any més, als qui, a Inca, rendeixen memòria i homenatge a aquelles persones que ens van ser arravatades per la barbàrie franquista, durant els obscurs anys de la repressió aplicada pels qui defensaven la doctrina del pensament únic i “vertader”.

A poc a poc es van recuperant i retornant les víctimes a les seves famílies, després de dècades a dins de fosses comunes, sense respecte ni dignitat, i encara són molts els que ens queden per recuperar, però tornaran.

L’incansable treball de les associacions de memòria i la recent, però imprescindible, implicació de les institucions, que comencen a mostrar el respecte que es mereixen els desapareguts forçosos que embruten la nostra història, estan fent que aquest crit de Veritat, Justícia i Reparació, comenci a ser real.

Recollim i aplaudim les paraules del batlle d’Inca, el Sr. Moreno, que ha indicat que el nom correcte de l’acte hauria de ser “Memorial del Record” en lloc de “l’Oblit”, ja que aquests actes són això, moments de record als qui van patir en les seves carns les conseqüències de la lluita i de defensa de la llibertat, la democràcia i la diversitat de pensament.

Aquest acte, així com en el del pròxim dissabte a Palma, tenen un especial matís en aquests temps, idò avui com ahir, es tornen a perseguir, detenir, criminalitzar i empresonar als qui defensen aquesta diversitat i llibertat de pensament, el dret dels pobles a decidir el seu futur, sense que se’ls imposi, No hem de permetre que aquests fantasmes tornin a sobrevolar la nostra societat.

Per la vostra lluita, per les vostres ensenyances, per la vostra memòria us volem de tornada a casa.

Veritat, Justícia i Reparació.

Share This