Esquerra Unida de les Illes Balears, mitjançant el diputat Miguel Ángel Bustamante, ha portat a la comissió de defensa una pregunta, per ser resposta en la mateixa comissió, sobre la negativa del Ministeri de retornar l’edifici usurpat a la família Darder durant el franquisme.

El diputat d’Izquierda Unida, a instàncies d’EUIB, ha formulat la següent pregunta:

  • Quins són els motius pels quals el Ministeri de Defensa rebutja la cessió a l’Ajuntament de Palma de la casa d’Emili Darder per convertir-la en un espai que rendeixi homenatge a les víctimes de la repressió franquista?

La pregunta que va ser registrada a la Comissió presidida per José María Barreda (PSOE) dijous 1 de març, coincidint amb la Diada de les Illes Balears, i que haurà de ser resposta per la Ministra de Defensa María Dolores de Cospedal, encara no es sap quan tindrà resposta ja que la Comissió només es reuneix un cop al mes i s’haurà d’esperar a la compareixença de la Ministra i en funció del número i l’ordre de temes a tractar.

Per la seva banda, Juanjo Martínez ha declarat que «el motiu pel qual no retornen l’edifici a la ciutadania de Palma és bastant clar, l’edifici va ser expropiat per la dictadura que va donar herència ideològica al Partit Popular» però així mateix «estem obligats a preguntar per aquesta gran injustícia, per almenys deixar en evidència el motiu pel qual no el retornen».

«Aquesta setmana el Partit Popular ha mostrat un cop més qui són i d’on venen, han invertit 23.000 € per retornar 29 caiguts de la «División Azul» que van lluitar al costat dels Nazis, i que per fi les seves famílies podran enterrar, mentre menysprea a les víctimes republicanes a l’Estat espanyol, no retornant béns robats pel franquisme, negant-se a investigar els crims franquistes o al·legar manca de diners per no invertir en l’obertura d’una sola fosa comú i la identificació de víctimes republicanes. Esperem que no es demori gaire la resposta, ja que es tracta d’un tema prou rellevant» ha sentenciat Martínez.

Share This