Per a aquesta formació “el feminisme forma part de l’ADN de la nostra història”, una cosa que ha prevalgut en la preparació d’aquesta important mobilització, amb missatges molt pràctics a la seva militància i simpatitzants tant a través del contacte directe com a les xarxes socials.

Esquerra Unida ultima l’operatiu previst, tant a escala federal com en totes i cadascuna de les seves federacions i centenars d’assemblees locals per tot l’Estat, per donar visibilitat pública dijous que ve, 8 de Març, el seu complet suport a la vaga laboral, de cures, estudiantil i de consum convocada pel moviment feminista a nivell internacional. L’adreça federal d’IU reafirma el nítid missatge dirigit a totes les dones militants i simpatitzants de la formació per mostrar el seu “suport al 100%” a aquesta Vaga Feminista, pel que ha decidit dedicar “tots els instruments organitzatius, comunicatius i institucionals” a la seva disposició.

Esquerra Unida té molt clar que “el feminisme forma part de l’ADN de la nostra història”, per aquest motiu fa setmanes que prepara aquesta important cita. En aquesta actuació política han prevalgut tant el contacte directe com a través de les xarxes socials amb la seva militància. Es fa a través de continguts molt pràctics per traslladar, principalment, les idees de “com” les dones poden ajudar a la mobilització, “quines mesures” són les més adequades per a això i, en un lloc destacat, “què poden fer els nostres companys?” per contribuir de la millor manera a la visibilitat de les dones el 8M.

“Des d’Esquerra Unida -assenyala en el missatge llançat- recolzem al 100% aquesta convocatòria de vaga que, com bé saps, pretén desbordar el concepte clàssic de vaga general: des dels feminismes es diu a totes les dones a parar en les seves ocupacions, però també a parar en les cures, a les aules i en el consum”.

Entén que la mobilització, que porta per lema ‘Si nosaltres parem, es para el món’, resulta imprescindible a causa que avui dia “el treball de les dones, tant en el laboral com en el reproductiu, és constantment invisibilitzat i menyspreat, però al mateix temps és essencial perquè tot funcioni”.

IU sosté que el “recurs fonamental” per donar suport a aquesta vaga “sou vosaltres”, per la qual cosa ha reforçat el seu esforç per a la mobilització amb altres actuacions com la “presentació de mocions de suport a la Vaga Feminista, la sol·licitud de suspensió de plens i que solament s’assisteixi als actes institucionals si són de suport explícit a la vaga”.

Aquesta formació insisteix que resulta “important” sumar-se a “la vaga laboral, de cures, de consum i estudiantil”, encara que és conscient també que “és difícil, sobretot en el treball de cures”, per la qual cosa aconsella “organitzar-se a casa perquè els homes del teu entorn” es facin càrrec de determinats treballs.

Esquerra Unida entén que és imprescindible aquesta participació dels homes el 8M, entre altres raons perquè “aquest dia es deixi veure el que mai es veu, que és el treball de les dones. Ells poden ajudar a fer que això sigui possible”.

“Recorda -detalla IU en el missatge que ha fet arribar a les dones militants i simpatitzants- que aquesta vaga està pensada per a tu. Tu ets la protagonista. Aquest dia, per un dia, les dones serem el centre”. Per a això, aconsella que “en totes les accions en les quals participi l’organització, des de concentracions a manifestacions o actes, les dones siguin les protagonistes, portant les pancartes, fent declaracions públiques… i, el més important, gaudint d’aquesta vaga que com t’explicàvem, és de totes”.

La mateixa direcció federal d’Esquerra Unida va predicar amb l’exemple en la reunió de la seva Coordinadora Federal del passat dissabte a Madrid. La trobada va començar amb l’elecció de la Taula -composta exclusivament per dones- i amb totes les integrants d’aquest màxim òrgan executiu de direcció pujades a l’escenari per donar a conèixer el Manifest que IU llança cada any, en aquest amb molt més motiu, de cara al Dia Internacional de la Dona.

Les anàlisis fetes durant el debat en la Coordinadora Federal van coincidir que “aquesta vaga, independentment del que passi, és ja un èxit”, una cosa que avala el fet que s’hagi “recuperat la vaga com una eina d’acció política”. Al temps, i amb la participació molt activa de les dones d’Esquerra Unida, “s’ha produït un procés de desbordament, de politització activa, molt més enllà de l’anàlisi teòrica”.

Share This