Esquerra Unida de les Illes Balears ha fet una valoració dels diferents actes realitzats durant el dia d’ahir amb motiu de la vaga feminista.
 
Des del partit d’esquerres s’ha valorat com «un èxit històric, s’ha demostrat que si les dones ens parem, es para el món«.
 
La gran participació en tots els actes, però sobretot a les manifestacions portades a terme a les diferents illes, és motiu d’alegria per a totes les feministes. Les dades de participació que es calculen a les diferents illes són espectaculars.
 
El masclisme és una xacra que arrossega des de fa massa anys la nostra societat i la jornada d’ahir va servir per obrir els ulls a moltíssimes persones que encara no n’eren conscients. El moviment feminista ha tornat a triomfar, tot i que és cert que encara hi queda un llarg camí fins a aconseguir la igualtat plena.
 
És important que, fins i tot, partits polítics que fins ara han col·laborat a perpetuar el masclisme han hagut de canviar la seva posició davant l’evidència que cada dia som més les que lluitem per la igualtat entre dones i homes.
 
No hem d’oblidar que la lluita feminista és una lluita anticapitalista, perquè és el sistema capitalista qui oprimeix a les dones i ens relega a un darrer pla, per tant, considerem imprescindible guanyar la lluita per la igualtat per tal d’aconseguir canviar el sistema i convertir-lo en un sistema feminista.
 
Des d’Esquerra Unida de les Illes Balears ens felicitem a totes les companyes pel gran triomf d’ahir i animem a seguir de manera decidida i valenta en aquesta lluita justa i necessària.
 
Des d’Eivissa, la companya Irene Ruíz, que ha format part de l’organització a títol personal, ha valorat que «Ha sigut una jornada tremendament positiva, s’han desbordat totes les expectatives que teníem, des de les organitzacions feministes s’ha fet un grandíssim treball que ha rebut l’adhesió i suport de partits polítics i sindicats, a més de multitud d’organitzacions de tot tipus, aconseguint d’aquesta manera una manifestació unitària amb una participació altíssima, que no s’havia vist en molt de temps a Eivissa.«
Àgueda Tur, companya de Menorca i membre de l’organització de la manifestació, ha declarat «Avui totes les dones de Menorca, de l’Estat i d’arreu del Món, ens hem de sentir orgulloses de nosaltres mateixes, ahir vam demostrar que quan ens unim som imparables, igual que imparable és la victòria del feminisme dins d’aquest sistema que ens relega a plans inferiors, ens oprimeix i ens mata!«
 
Per la seva part, Rosario Navarro, companya de Mallorca i que també ha participat de forma activa en l’organització, ha declarat que «Aquest dia marcarà un abans i un després, la marea feminista ha desbordat i volem tenir en compte també a tots aquells homes que lluiten amb nosaltres pels nostres drets. Crec que les nostres reivindicacions han d’estar a la primera plana de l’agenda política i que aquells partits que no ho vulguin entendre quedaran pel camí. Ahir es va iniciar un camí imparable cap a la igualtat real entre dones i homes.«

 

Share This