Declaració d’Esquerra de Menorca (IU) davant els greus successos en relació a Catalunya.

1.- Les recents resolucions del jutge Llanera que, sostingut per un relat inventat dels fets del passat 1 d’octubre, envia a la presó als caps de l’independentisme català i obliga a l’exili a uns altres, són especialment greus i no cerquen la via de diàleg, sinó d’enfrontament.

2.- La consonància d’aquestes decisions amb els desigs expressats pels dirigents de la dreta espanyola contra la decisió majoritària del poble català per poder elegir lliurement i democràticament el futur que vol pel seu país, creen dubtes més que fundats sobre la independència del poder judicial en aquest cas.

3.- El clima de ruptura social i divisió que fomenten les decisions preses a banda i banda, fent impossible el diàleg i el pacte, cerca agreujar la situació i conduir a la justificació del retall o negació de les llibertats democràtiques.

4.- A banda i banda, aquesta situació ha servit per tapar els casos de corrupció del partit més corrupte de la història d’Espanya, el PP, i del partit més corrupte de la història de Catalunya, Convergència i Unió, passant a un segon o tercer pla informatiu les notícies referides a aquests fets.

5.- Aquesta situació de setge també ha “aconseguit” que passin a un segon terme les qüestions com les retallades en el sector públic, la pèrdua de drets laborals, l’atac del poder al sistema púbic de pensions, que són les que haurien de centrar l’atenció de l’opinió pública.

6.- Els demòcrates que van lluitar per sortir de la dictadura franquista i els demòcrates que han nascut al caliu de la democràcia, no podem permetre aquest atac contra les llibertats més elementals. Si guanya ara aquesta ofensiva, que també es dóna en altres àmbits, probablement entrarem en un temps molt fosc. En aquest sentit, sigui quina sigui la nostra posició sobre el “conflicte català”, no podem estar callats davant l’actual campanya contra les llibertats. És per això que reclamem del PSOE el seu posicionament clar i ferm en defensa dels drets de tots i totes.

7.- Esquerra de Menorca (IU), des de la seva opció federalista, vol manifestar la més profunda solidaritat amb totes les persones que d’una altra manera són avui represaliats i vol expressar també la seva preocupació pel clima d’enfrontament que es vol propiciar des de les altes esferes del poder, més ara quan els representants independentistes apel·len al diàleg i l’acord amb l’Estat i renuncien a la via unilateral.

8.- Per Esquerra de Menorca (IU), la única solució possible és que es realitzi un referèndum pactat entre els poders de Catalunya i de l’estat, perquè els catalans puguin manifestar lliurement què volen ser. Aquesta és la reivindicació de la gran majoria de la població catalana, fins i tot la d’aquells que votarien continuar formant part de l’estat espanyol.

Share This