Esquerra Unida de les Illes Balears agraeix a l’ajuntament d’Inca que amb la llei de toros a la balear a la mà cancel·lés la correguda de toros prevista per diumenge que ve 1 d’abril.

Després de l’aixecament de la suspensió cautelar de la llei de toros a la balear per part del Tribunal Constitucional divendres passat, la tortura i mort dels toros quedava automàticament prohibida a Mallorca. Per tant la correguda de toros que s’havia de celebrar en la plaça de bous d’Inca devia regir-se per la llei aprovada en 2017 pel Parlament Balear.

Com que no ha volgut adaptar la correguda de toros a la llei de toros a la balear, l’empresari taurí va decidir el matí d’aquest dilluns passat cancel·lar el festeig taurí.

«Aquest és un moment històric a Balears. Per primera vegada es cancel·la una correguda de toros on es torturaven toros per diversió. Agraïm a l’ajuntament d’Inca la seva obstinació en el compliment rigorós de la llei de toros a la balear i impedir així un dantesc espectacle de mort sense sentit», declara Guillermo Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

«Se li ha donat als taurins l’oportunitat de reinventar-se i no torturar animals, però la seva set de sang no té límits i no accepten uns festejos taurins on no es mati al toro. Aquest és l’art, cultura i tradició que defensen?»

Per al coordinador d’EUIB l’acte del Tribunal Constitucional posa per primera vegada a la tauromàquia contra les cordes i recorda que seguiran lluitant per la fi de la tortura i mort per diversió en tot l’estat.

Share This