El cap de setmana passat, l’Executiva del Partit de l’Esquerra Europea (European Left) va aprovar una resolució anomenada “La situació a Catalunya i les llibertats democràtiques”.

Aquesta resolució que expressa la solidaritat amb els presos polítics catalans, la denuncia a la involució democràtica que està patint l’Estat espanyol -protagonitzada pel Govern del PP- i exigeix que es resolgui el conflicte català de forma política i no penal.

Esquerra Unida de les Illes Balears ha volgut mostrar el seu suport total a aquesta resolució que, en paraules de Juanjo Martínez, “és necessària per internacionalitzar el conflicte, perquè com deia el poema de Niemöller <>;;”

“La croada contra els polítics independentistes és la màxima expressió d’un Estat autoritari. La no acceptació dels resultats del 21D, la politització del poder judicial, la repressió patida des del passat 20 de setembre, etc., així ho demostra. No ens podem quedar de braços plegats davant aquesta situació i per part d’EUIB donarem suport a totes les iniciatives que defensin la democràcia a Catalunya i a l’Estat espanyol” ha sentenciat Martínez.

A continuació, els punts que es van aprovar amb la resolució a Viena:

– El seu total i inesgotable compromís amb els drets socials i llibertats polítiques en qualsevol lloc d’Europa i, en conseqüència, també a Espanya i Catalunya; drets i llibertats sense les quals no és possible una Europa digna d’anomenar-se democràtica.

– La seva solidaritat amb els presos polítics catalans i les seves famílies, més enllà de les diferències polítiques; ho són per presumptes i injustos delictes de rebel·lió, que en cap cas responen a allò previst a la Llei espanyola. També expressa la seva solidaritat amb el company Joan Josep Nuet, coordinador general d’EUiA i membre del Consell de Presidents del PEE, processat per desobediència com a membre de l’anterior Mesa del Parlament de Catalunya.

– La seva total oposició a la involució democràtica a Espanya, protagonitzada per la dreta i el Govern del PP, que es manifesta no només, tot i que molt singularment, en el tema de Catalunya, sinó en lleis regressives contra la llibertat d’opinió i expressió (l’anomenada ‘Llei Mordassa’), processaments contra la llibertat de premsa i opinió, expressió artística, dret de vaga, etc.

-L’exigència de què el conflicte català, en tant que conflicte polític, només pot tenir una sortida política i no penal. Sortida i solució a la qual instem a les parts, molt especialment al Govern d’Espanya.

– El suport al poble de Catalunya en els seus esforços per resoldre el conflicte de forma pacífica i democràtica. En aquest conflicte polític s’enfronten a un govern reaccionari que no és capaç de donar una solució que correspongui a la voluntat expressada democràticament pel poble català.

Share This