Esquerra Unida de les Illes Balears s’ha sumat aquest matí a la queixa del TJIB per la manca de personal al jutjat de violència de gènere. Aquesta no és una situació nova, de fet fa uns anys que no es cobreixen les baixes, però ara ha arribat a un punt insostenible.

Des de la mateixa sala del TJIB es va decidir tancar el jutjat de violència sobre la dona per aquest motiu, ja que segons un escrit realitzat pel magistrat jutge titular i la lletrada de l’Administració «és l’única solució viable i proporcionada per evitar un risc extraordinari de disfuncions greus, tenint en compte la manca de funcionaris.»

Des de l’Àrea de la Dona d’EUIB s’ha denunciat la gravetat d’aquesta situació que és esperpèntica, més sabent que les Illes Balears són la comunitat que encapçala el nombre de denúncies de l’Estat en termes de violència masclista.

La coordinadora de l’Àrea de la dona, Claudia Reigosa, ha declarat que: «exigim al Ministeri de Justícia una resposta immediata, obrint les borses de treball i contractant personal. Recordem que som la comunitat amb el nombre de casos més elevat per habitant, no podem entendre que el Ministeri miri cap a un altre costat amb un assumpte tan greu com aquest.»

Share This