Esquerra Unida de les Illes Balears demana que s’endureixin les condemnes per maltractament animal després de l’últim cas de violència cap als animals a Alcúdia, on dues egües van ser agredides sexualment per un home de 54 anys.

L’autor dels fets va agredir sexualment d’una egua i la seva poltra en reiterades ocasions arribant a introduir un tub per la vagina de les egües, produint-li greus danys interns.

El coordinador de l’àrea animalista d’EUIB, Guillermo Amenguar, demana una condemna exemplar per a l’autor de les brutals agressions a les egües i que no es quedi en una simple sanció econòmica.

«Ha de canviar-se el codi penal i castigar de forma contundent el maltractament cap als animals. Estem cansats de contemplar com als maltractadors d’animals la majoria d’ocasions només se’ls condemna a una sanció econòmica, com si els animals fossin mers objectes», declara Amengual.

EUIB sol·licitarà a totes les institucions la creació de l’Oficina de Protecció Animal

Esquerra Unida insisteix en la necessitat de la creació de l’Oficina de Protecció Animal a causa dels, cada vegada més nombrosos, casos d’animals abandonats, maltractats o morts de forma violenta.

Des de l’àrea animalista tenen molt clar que aquesta oficina és clau per aturar aquesta escalada de violència cap als animals.

Malgrat la negativa de forma reiterada per part de l’ajuntament de Palma, EUIB tornarà a insistir en la seva creació i sol·licitarà reunions amb el consistori palmesà, el Consell de Mallorca i el Parlament.

«Potser a un any de les eleccions municipals i autonòmiques les institucions deixin de fer oïdes sordes a una petició recolzada per milers de ciutadans», declara Amengual.

Share This