La diputada d’IU per Màlaga, Eva García Sempere, es va desplaçar a finals de setmana a Eivissa i Mallorca per tal de conèixer de primera mà la problemàtica sobre la precarietat i pobresa.

García, que dijous va ser a Eivissa, divendres es va reunir amb una dotzena de col·lectius que treballen amb la precarietat laboral i la pobresa, a més, a l’horabaixa va participar d’un debat sobre la mateixa temàtica organitzat per EUIB.

Segons García Sempere: “La situació a les Illes Balears és gravíssima, ens hem trobat amb treballadors que dormen al carrer perquè no poden permetre’s un lloguer. Els dos principals problemes que condueixen a aquestes situacions són la precarietat laboral i la manca de regulació de l’habitatge.”

Tant la diputada com el Coordinador d’Esquerra Unida, Juanjo Martínez, van traslladar a les entitats les propostes que es tenen elaborades fins ara i se’ls va oferir col·laboració. Les entitats podran presentar iniciatives durant els propers 6 mesos, un cop passat aquest termini la diputada s’ha compromès a portar-les al Congrés dels Diputats per tal de començar a fer feina en una proposta per garantir les condicions mínimes de vida.

Per la seva part, Martínez va declarar que: “no pot ser que a la CAIB la riquesa sigui tan abundant i que alhora els treballadors no puguin accedir a un habitatge o mantenir unes mínimes condicions de vida. Això es deu a un model econòmic que només beneficia a uns pocs i condemna a la resta a treballs de temporada, que ens aboquen a la precarietat. Per tant, volem canviar el model productiu de les Illes i diversificar-lo, apostant per la indústria i l’agricultura com a suport del turisme, dos sectors que en un futur han d’esdevenir estratègics.”

Share This