El passat 22 de setembre del 2017 el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Miquel Deyà, va retirar una estelada després de l’acte de suport al referèndum català.

L’actitud del degà, intolerant i desproporcionada, lesiona el dret a la llibertat d’expressió i el dret a la reunió promulgats a la Constitució Espanyola. A més, per si no fos poc, l’acció realitzada pel degà està fora de les seves competències.

El degà, tenint en compte l’article 49 dels Estatuts de la Universitat de les Illes Balears, pot coordinar les activitats de la facultat, convocar la junta de la facultat o executar les previsions pressupostàries, però de cap manera pot confiscar objectes personals pertanyents a l’alumnat.

Davant aquest fet molt greu, la resposta de la UIB ha quedat amb un “no-res”. Uns dies enrere, mitjançant Diario de Mallorca, ens vàrem adonar del tancament de l’expedient informatiu dels fets narrats.

Des de Joves d’Esquerra Unida estem perplexes per la molt poca encertada resolució. No obstant això i, mostrant la nostra repulsa, la respectem.

La nostra organització juvenil veu amb molta preocupació l’actual deriva autoritària respecte als drets fonamentals. Fa uns mesos es va censurar un llibre, unes obres artístiques i es va condemnar a un raper.

Estem tornant al passat. I així s’evidencia amb les actuacions i crítiques dels països veïns, dels informes d’associacions internacionals o de mitjans de comunicació també internacionals.

Per tot això, Joves d’Esquerra Unida demanem que:

  1. No es tolerin les actituds despòtiques que vulneren drets fonamentals.
  2. Respecte cap als valors democràtics i socials de la nostra societat.
Share This