Esquerra Oberta de Calvià (EUIB i Més) han estat els primers a presentar-la a les Illes Balears i, també Calvià, el primer municipi a aprovar-la.

Ahir capvespre, al ple municipal de Calvià, es va presentar una declaració institucional, fruit del treball de les companyes d’IU Navarra. Aquesta declaració va ser aprovada per unanimitat dels membres del consistori.

En paraules del regidor Alfonso Rodríguez «presentem aquesta declaració institucional perquè considerem que la sentència és una aberració i exigim al fiscal que recorri la sentència perquè atempta contra els drets bàsics de les persones, és totalment contrària a la igualtat i als drets de les dones i, també, és un atemptat contra el sentit comú.»

Igualment, des d’Esquerra Unida ahir es va llançar un comunicat de premsa on expliquem que no compartim en absolut els arguments que pretenen justificar legalment que en aquesta acció no ha existit violència ni intimidació cap a la víctima, així com que s’absolgui als cinc homes d’un delicte d’agressió sexual, a més que un dels magistrats de la Secció Segona de l’Audiència de Navarra hagi emès fins i tot un vot particular per defensar l’absolució també del delicte d’abús sexual.

Esquerra Unida denuncia la doble moral que vergonyosament segueix plasmada en el Codi Penal en considerar que poden existir escomeses sexuals d’homes contra dones que, sense intervenir consentiment, no suposen l’existència de violència i intimidació. Nosaltres tenim molt clar que si no hi ha consentiment hi ha violència.

De la mateixa manera, denunciem l’orientació patriarcal amb la qual membres de la Judicatura d’aquest país segueixen enjudiciant els delictes contra les dones. No es pot aplicar una doble victimització, ni que s’exigeixi un plus de sofriment. A les dones no se’ls pot exigir que morin per demostrar així que sí que es resisteixen davant una agressió sexual.

Des d’Esquerra Unida- ens solidaritzem amb la víctima, amb els seus familiars i amistats, que porten esperant més de cinc mesos per conèixer aquesta fallada de la Sala. Compartim amb una part majoritària de la societat que una vegada més cal dir amb claredat ‘N’hi ha prou d’impunitat per als violadors’.

De la mateixa manera, Esquerra Unida va traslladar el seu suport a les diferents mobilitzacions convocades ahir a la tarda en tot l’Estat en relació a aquest lamentable cas i per canviar un Codi Penal que no protegeix de forma efectiva a les dones de les violacions, ni de les múltiples expressions de violència a les quals han d’enfrontar-se.

Share This