Esquerra Unida de les Illes Balears denuncia els continus insults i amenaces als quals són sotmesos els defensors dels animals, que vetllen pel benestar animal a Palma, per part dels conductors de les galeres de cavalls de la ciutat. Ahir 1 de maig, davant el xàfec que inundava els carrers de Palma, els cavalls de les galeres de la ciutat seguien sent explotats pels seus conductors. Una activista que va reclamar protecció contra la pluja per a un cavall al seu conductor va ser insultada al crit de: «Calla zorra, eres una guarra».

Des de l’àrea animalista d’EUIB adverteixen que els insults i amenaces per part dels conductors de les galeres és una cosa habitual sense que això tingui conseqüències per a aquests.

Incompetència de l’ajuntament per frenar l’explotació animal dels cavalls

EUIB denúncia que per a l’ajuntament de Palma els animals no són una prioritat, ja que porta quatre anys per canviar l’ordenança del transport de les galeres davant l’empipament dels col·lectius de defensa dels drets dels animals.

El coordinador de l’àrea animalista rebutja la passivitat del consistori palmesà davant l’explotació contínua dels cavalls de les galeres i recorda que aquest ajuntament ja porta la mort de dos cavalls en la seva legislatura.

«És una aixecada de camisa constant», declara Guillermo Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EUIB. «Quatre anys són més que suficients per canviar l’ordenança de transport de les galeres de cavalls i evitar que aquests siguin explotats, donant una imatge molt dolenta de la ciutat. Queda un any de legislatura i no veiem indicis que es vagi a complir uns dels Acords del Canvi que prometia substituir als cavalls per vehicles d’època», assegura Amengual.

Condemna a les declaracions de la presidenta de l’Associació de galeristes per cridar «racistes» als defensors dels animals.

Amengual condemna enèrgicament les declaracions de la presidenta de l’Associació de galeristes de Palma en les quals denunciava racisme contra el col·lectiu de les galeres per part dels animalistes.
«Si les galeres no les conduïssin els gitanos, els animalistes no ho criticarien» va declarar Adela Vargas fa pocs dies en un diari local.

«Aquestes declaracions són molt greus i intolerables però, per desgràcia, tenen la permissivitat i tracte de favor per part de l’ajuntament, ja que ni paguen les multen, amb prou feines se’ls sanciona i es fa els ulls grossos amb totes les seves irregularitats», denúncia Amengual.

Share This