Esquerra Unida ha mostrat la seva disconformitat en tot aquest procés i, després del rebuig del TC al recurs presentat pel raper i la seva imminent entrada a la presó, des de la formació d’esquerres han declarat que “és la confirmació que la democràcia està desapareixent en aquest Estat”.

“L’encausament de rapers, titellaires, activistes, etc. Està demostrant una deriva autoritària que ha augmentat des de l’inici de la crisi, la repressió s’està normalitzant i això no és bo per a ningú” afirma Juanjo Martínez, coordinador de EUIB.

Com ja declarés al seu moment el Coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, des de la formació s’insisteix que “els delictes d’enaltiment del terrorisme, el càstig a l’ofensa a sentiments religiosos, les injúries a la Corona i a la pàtria i institucions responen a articles “obsolets” del Codi Penal. Això respon a l’intent de generar por en la població.”

IU va avisar de la perillositat de la llei mordassa i ara els pronòstics es compleixen, la deriva autoritària i la regressió de drets socials està portant a l’Estat espanyol a una democràcia de baixa intensitat, solament comparable amb països com Turquia.

Juanjo Martínez ha considerat que “els límits de la llibertat d’expressió han d’existir, però per protegir als febles i no als poderosos” i ha afegit que “l’Espanya de Rajoy i Rivera considera terrorisme el fet de rapejar contra l’establishment, però no considera terrorisme la violència masclista.”

“La condemna a Valtonyc és injusta, l’entrada a la presó per rapejar és una vergonya pels que desitgem un Estat democràtic, per això seguirem reclamant a les autoritats europees la vigilància i fiscalització de les accions judicials a Espanya.” Ha sentenciat Martínez.

Share This