El PP, PSOE i C’S han acordat mantenir l’article 155 en vigor a Catalunya, una manera de controlar des de Madrid les institucions catalanes d’una manera antidemocràtica.

Des d’Esquerra Unida creiem que el manteniment en vigor de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya està fent mal i s’està utilitzant per combatre unes idees polítiques que no agraden als partits constitucionalistes, en cap cas s’està utilitzant per retornar a la normalitat als catalans i catalanes.

Retornar la normalitat a Catalunya seria deixar d’interferir en el seu dia a dia i permetre la formació d’un govern. Per altra banda, un govern legítim i democràtic, elegit en unes eleccions que van ser convocades pel Partit Popular i que van significar pràcticament la seva desaparició a Catalunya.

Des d’Esquerra Unida de les Illes Balears volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble de Catalunya i volem exigir als partits del règim que permetin retornar a la normalitat la situació política de Catalunya i que permetin obrir un procés d’autodeterminació que permeti solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol.

Share This