El Coordinador general d’Esquerra Unida de les Illes Balears està participant, des de dimecres fins demà dissabte, d’unes jornades de treball per a l’intercanvi d’idees amb les companyes d’IU Canàries.

La finalitat d’aquesta trobada és treballar en vies conjuntes per als problemes de la insularitat i, d’aquesta manera, portar iniciatives al Congrés dels Diputats, el Senat i el Parlament Europeu.

Després de dues jornades, on s’ha reunit amb les companyes d’IU Canàries i amb Entitats socials de l’arxipèlag, avui participarà d’un acte amb Melania González (Regidora de l’oposició a Los Realejos, Tenerife) i Hiurma Castejón (Secretària d’Organització d’IUC a Las Palmas de Gran Canaria) on es parlarà dels diferents assumptes tractats i on els assistents aportaran les seves idees per tal d’eixamplar les propostes.

Entre els temes tractats es troba el lloguer d’habitatge vacacional, els descomptes de resident o el finançament de les Illes.

En paraules de Juanjo Martínez “aquesta trobada està sent interessant, molts dels problemes que patim a les Illes Balears també els pateixen o els han patit a Canàries, per tant considerem aquesta trobada necessària per a fer un front comú i anar a les institucions amb les propostes conjuntes de dues comunitats autònomes de més pes dins de l’Estat.” I ha afegit que “fins ara, la coordinació entre les illes, en l’àmbit institucional, ha estat molt escassa. Volem que aquesta dinàmica canviï i aprofitar les semblances entre conflictes i problemes per fer força davant l’Estat, d’aquesta manera podrem aconseguir -amb molta més solvència- millorar la vida dels residents a Canàries i a les Balears.”

Share This