Esquerra Unida de les Illes Balears ha condemnat avui les pintades que han aparegut arreu de Palma en contra de la llibertat d’expressió, la seu de l’Obra Cultural Balear, la Seu de l’STEI Intersindical, l’obra de Santiago Sierra «Presos Políticos» exposada a la Plaça Espanya, etc.

«Muerte OCB», «Arriba España», «Vamos a por vosotros» o «Hijos de Puta», són algunes de les pintades que ha realitzat aquest grup de feixistes, que a més també han destrossat alguns dels quadres de Sierra.

Des d’Esquerra Unida de les Illes Balears han condemnat aquests atacs feixistes, en paraules de Juanjo Martínez: «Condemnem totalment aquests atacs, el feixisme no té cabuda ni a Mallorca ni a Balears. Des d’Esquerra Unida defenem fermament la llibertat d’expressió i aquest tipus d’atacs deixen en evidència el que significa Espanya per alguns sectors de la societat.«

Martínez, però, no ha volgut donar la culpabilitat en exclusiva als autors directes de l’atac sinó que ha declarat que «hem de mirar més enllà, això respon a les contínues crides del Partit Popular i Ciutadans a la divisió de la societat. Quan tens ADN feixista i esperones als més radicals amb segons quins discursos, això és el mínim que pot succeir» i ha afegit que «no és cap secret la relació de Maria Salom, qui porta mesos creant crispació entre el sector nacionalista espanyol, aquesta relació i etapa s’ha de finalitzar ja abans que les agressions vagin a més.«

A més d’EUIB, la mateixa IU Federal ha condemnat l’atac i han brindat tot el seu suport davant el creixement del feixisme a les Illes Balears, a més de càrrecs públics i orgànics com Marina Albiol (Diputada al Parlament europeu), Rosa Pérez (Cordinadora d’EU País valencià), Joan Josep Nuet (Diputat al Parlament de Catalunya i Coordinador Nacional d’EUiA), Eva Garcia Sempere (Diputada per Màlaga al Congrés dels Diputats), Javier Couso (Diputat al Parlament europeu), Joan Mena (Diputat per Barcelona al Congrés dels Diputats), Fèlix Alonso (Diputat per Tarragona al Congrés dels Diputats i Batlle d’Altafulla), etc.

Share This