El mes de maig va tornar a ser un mes de rècord, per als aeroports de les Illes Balears, amb una mitjana de creixement sobre el 3,8% en comparació al mateix mes de l’any passat. Això suposa que, més de 4 milions de passatgers van aterrar a les Illes el mes passat.

Ja fa anys que estem criticant el creixement desmesurat del turisme a les Illes Balears, no és un tema baladí, es tracta d’un problema molt gran a nivell social i mediambiental.

El territori és limitat, igual que els recursos, i no podem permetre que el monocultiu del turisme destrossi l’entorn. En aquest sentit, Juanjo Martínez ha declarat que “el turisme, que hauria de ser una activitat econòmica de suport, s’està convertint en un dels majors problemes per a les Illes Balears. La solució passa per la rediversificació econòmica, no podem dependre totalment del turisme, no és sostenible.”

En l’aspecte més social, Martínez ha declarat que “el turisme està provocant la competència ferotge del capitalisme, empitjorant les condicions laborals de les treballadores i està fent fora a les persones de les Balears.”

I ha sentenciat “els capritxos de les grans corporacions hoteleres, d’aviació o els turo operadors no ens poden furtar el futur en un model econòmic basat en la temporalitat i la precarietat laboral.”

Share This