A l’empara de l’establert en l’article 185 i següents del Reglament del Congrés dels Diputats, Eva García Sempere formula la següent pregunta dirigida al Govern per a la seva resposta escrita.

Aquest dimecres 13 de juny han aparegut diversos espais artístics i polítics de Mallorca amb pintades i destrosses fruit d’un atac feixista.

La seu de l’Obra Cultural Balear de Ca’n Alcover i la seu de l’STEI intersindical han aparegut amb amenaçadors missatges en la seva façana com «Muerte OCB», «Arriba España» «Vamos a por vosotros» o «Hijos de puta». L’OCB ha recordat en diversos mitjans de comunicació que en els últims mesos Ca’n Alcover ha sofert diferents atacs sense que s’hagi produït cap detenció.

Alhora, a la plaça d’Espanya de Palma, l’obra artística de Santiago Sierra, «Presos Políticos en la España Contemporanea», que venia sofrint les crítiques del Partit Popular o d’entitats com Actua exigint la seva retirada, i que ja va ser retirada al seu moment de l’exposició d’ARCO a Madrid, ha sofert diverses destrosses a més de pintades amb missatges igualment feixistes i violents.

Quines dades té el Govern sobre el referit atac feixista a Mallorca?
Quines intervencions ha dut a terme la Delegació del Govern a les Illes Balears sobre aquest atac?
Quines actuacions té pensat dur a terme el Govern davant l’augment de l’activitat feixista al nostre país?

En relació a aquest assumpte, Juanjo Martínez ha declarat que “des d’EUIB plantegem que el Ministeri de l’Interior es pronuncii sobre els atacs feixistes patits per l’OCB, l’STEI i l’obra de Santiago Sierra, ja que no es poden tolerar aquest tipus d’atacs feixistes i antidemocràtics, i molt menys que ni la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional actuïn per parar-ho, ja que això demostra que hi ha recursos per perseguir rapers però no per perseguir a feixistes.”

Share This