Esquerra Unida de les Illes Balears acusa l’ajuntament de Palma de girar l’esquena al sofriment dels cavalls de les galeres a Palma en ple estiu.

Des de l’àrea animalista titllen de vergonyós que el consistori palmesà format per PSOE, MÉS per Palma i Podemos no admetessin la proposta d’EUIB que, de manera urgent, sol·licitava que els cavalls de les galeres no circulessin entre les 12:00 i les 18:00. Ni tan sols van donar resposta a la proposta d’EUIB.

Des d’Esquerra Unida lamenten que per al tripartit de Cort els cavalls de les galeres no són una prioritat i així ho demostra que es porta gairebé quatre anys per canviar l’actual i desfasada ordenança de transport de galeres.

«A pesar que partits com MÉS per Palma i Podemos es van omplir la boca en campanya electoral de les promeses que durien a terme durant la legislatura, aquestes no han vist la llum i el que és més greu no han atès les peticions dels col·lectius en defensa dels animals i solament s’han dedicat a posposar i canviar la data de l’engegada de les mesures en benefici dels animals. Cort ha sentenciat un estiu més als cavalls de les galeres», declara Guillermo Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

«És una vergonya que en una ciutat que se suposa amiga dels animals tinguem que veure cada dia com són explotats els cavalls de les galeres i com ningú es digna a posar-li solució. Si abans de l’aturada política d’estiu no s’adopten mesures per evitar que els cavalls de les galeres sofreixin cops de calor com cada temporada estival, demanarem per escrit la retirada de la declaració de Palma com a ciutat amiga dels animals, per no complir ni uns mínims de protecció animal», adverteix Amengual.

Share This