Esquerra Unida, mitjançant el seu coordinador interinsular, ha volgut felicitar aquest matí al PSIB pel retorn a la normalitat en l’ús del català.

Després que la Delegada del Govern espanyol a les Illes Balears, Rosario Sánchez, anunciés que la Delegació del Govern -mitjançant l’Advocacia de l’Estat- desistia en els recursos presentats per l’anterior Delegada, Maria Salom (PP), contra els Ajuntaments de Pollença i Capdepera per les ajudes a la retolació en català.

Juanjo Martínez ha declarat que «així com, sempre que és necessari, critiquem al PSIB per les seves accions, ara l’hem de felicitar per retornar a la normalitat l’ús del català a les Illes, una normalitat i consens vigent des de 1985 i trencat en l’anterior mandat per Ramon Bauzà i posteriorment per Maria Salom.» i ha afegit «Bauzà i Salom han estat dos autèntics terroristes de la llengua i la cultura, i van donar ales als més extremistes per a cometre accions catalanòfones. Per sort, ni un ni una altra estan avui en dia en el poder i podem reprendre la normalitat social entorn de la nostra llengua i cultura.»

També ha volgut deixar clar que «malgrat aquesta felicitació, també hem de dir que ens hem trobat amb moltes cares diferents del PSIB-PSOE al llarg dels anys, per tant esperam que aquest canvi que ara es produeix sigui un canvi real i que Francina Armengol es sumi a la Delegada del Govern a l’hora de fer polítiques lingüístiques i culturals en defensa del català, reals i eficaces.»

Per acabar, Martínez, ha sentenciat «a les illes fa 3 anys que tenim un Govern, d’entrada, progressista, i ara també podem dir que el tenim en l’àmbit estatal. Anem a buscar punts en comú i a capgirar totes les polítiques regressives que ha portat a terme el PP.»

Share This