La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, i el coordinador general d’EUIB, Juanjo Martínez, exigeixen al govern central el desbloqueig definitiu al projecte d’ampliació de la zona protegida del Parc Nacional de Cabrera. Per a Martínez, “el nou govern ha de deixar enrere de forma decidida i definitiva la paralització a l’ampliació de l’àrea protegida de Cabrera”, un bloqueig que atén a raons fosques o directament inexplicables com un possible perjudici a la pesca recreativa d’Almeria, i que s’oposa als informes tècnics que va elaborar el seu dia l’Instituto Español Oceanográfico”.

L’eurodiputada Marina Albiol es va adreçar a la Comissió Europea recentment per a requerir fins a quin punt aquest possible bloqueig podria afectar a les zones protegides dins la Xarxa Europea Natura 2000, algunes dins els límits del Parc Nacional; i la resposta de la CE ha arribat recentment recordant que els estats membre han d’atendre a criteris tècnics, més enllà de tenir en compte “requisits econòmics, socials i culturals o característiques regionals i locals”. Per a Albiol, “el que ens queda clar és que l’inexplicable bloqueig del Ministeri a l’ampliació no atén a raons tècniques ni de conservació de la natura, que són els principals motius de l’ampliació del perímetre de protecció. Per tant, és hora d’avançar de forma eficaç en la preservació d’un medi massa amenaçat, complint amb els paràmetres europeus i donant continuïtat a anys de treball de les autoritats balears encaminats a la defensa del patrimoni natural i també a la regeneració i sostenibilitat de la pesca”.

Igualment, Juanjo Martínez ha subratllat la necessitat de respectar la feina que s’ha portat a terme des de les Illes Balears per aconseguir aquest increment de l’àrea protegida: “Ha estat una ingerència a les competències del nostre territori i les nostres institucions el fet que des del Ministeri, de forma unilateral, es decidís bloquejar l’ampliació. Ara el govern central del PSOE ens ha de demostrar que a l’Estat s’obre una nova etapa sense imposicions centralistes”. Tant Albiol com Martínez remarquen que seguiran treballant des de les Illes Balears i des de Brussel·les “per aconseguir que la màxima protecció i les millors condicions de gestió del Parc Nacional de Cabrera”.

Share This