Esquerra Unida de les Illes Balears acusa l’Ajuntament de Palma de girar l’esquena al patiment dels cavalls de les galeres a Palma, en ple estiu i permetre que aquests estiguin a més de 30 °C al sol i de forma estàtica.

Des de l’Àrea Animalista demanen que es posi fi a aquest maltractament o donin una passa al costat i deixin que altres s’ocupin del benestar animal, ja que aquesta legislatura no s’han portat a terme mesures en favor dels animals.

«Seguim sense resposta de l’Ajuntament de Palma a la nostra proposta que els cavalls de les galeres de Palma no circulin a les hores d’altes temperatures. Després d’un mes des del registre de la nostra proposta urgent, Cort ha demostrat que els cavalls de les galeres no interessen el més mínim», declara Guillermo Amengual, Coordinador de l’Àrea Animalista d’EUIB.

«Què s’amaga darrere d’aquesta tardança en el canvi de l’actual i desfasada ordenança de les galeres de cavalls? No són suficients 1.308 dies per canviar-la?», es demana Guillermo Amengual.

«Porten molts mesos retardant fer el pas promès, d’endurir l’ordenança per millorar el benestar dels animals, però sembla que poc els importa que durant aquesta legislatura hagin mort dos cavalls i uns altres tres hagin patit accidents i posat en perill als ciutadans de Palma» afirma Amengual.

Des d’EUIB exigeixen al consistori palmesà que doni inici de manera urgent els tràmits per substituir als cavalls de les galeres per vehicles elèctrics, així com van firmar en els Acords pel Canvi.

Share This