Segons les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació, la multinacional TEK vol tancar la seva fàbrica a Binissalem. Segons s’indica, la companyia estaria començant a tramitar un ERE als 20 treballadors de la fàbrica, que se sumarien als 95 acomiadats -mitjançant un ERE- l’any 2009 i que van servir perquè l’empresa obrís una fàbrica a la Xina.

Aquest cop, la intenció de la multinacional seria la de tancar definitivament la fàbrica de Binissalem per emportar-se la producció a Hongria. Davant d’aquestes informacions des d’EUIB, mitjançant la Diputada d’Izquierda Unida Eva García Sempere, s’han registrat les següents preguntes a la mesa del parlament:

– Té coneixement el Govern sobre la intenció de deslocalitzar la fàbrica de TEKA Binissalem?

– Té el Govern previst algun tipus de pla per evitar la deslocalització de TEKA?

– Té el Govern intenció de fomentar l’increment del teixit industrial a les Illes Balears per generar ocupació de qualitat? I si és així, de quina manera?

– Quines mesures portarà a terme el Govern espanyol per evitar la deslocalització de les empreses i la protecció de la indústria en un context de transició energètica.

Per altre costat, Juanjo Martínez ha declarat que “des d’EUIB lamentem molt aquesta notícia, ja que considerem que l’activitat industrial ha de ser una de les peces centrals de la nostra economia. Que l’antiga casa Buades, actual TEKA, s’emporti tota la seva producció fora de Balears és una pèssima notícia i, davant d’aquesta situació, volem que el Govern d’Espanya ens expliqui aquest desmantellament permanent i gradual a tot l’Estat de tot el sector industrial.”

I ha anunciat que “pròximament registrarem una bateria d’iniciatives i propostes al Parlament Balear per tal treballar amb la CAIB i resoldre aquest problema.”

Share This