El Coordinador d’Esquerra Unida de les Illes Balears, Juanjo Martínez, ha sortit al pas de les informacions desvetllades pel President del Consell Insular de Mallorca i la Consellera d’Urbanisme, després que aquests darrers anunciessin que s’obrirà la porta a 20.000 places de lloguer turístic i a 10.000 places hoteleres.

Per Martínez “a Mallorca, ni al conjunt de les Illes, s’hauria de permetre l’augment de les places turístiques. Les illes estan saturades, el creixement no pot seguir o acabarem per destrossar el poc que ens queda.”

“L’actual govern està seguint els mateixos passos que el Partit Popular, ho hem denunciat diverses vegades però no se’ns ha fet cas. A vegades se’ns ha titllat de turismefòbics, però ni molt menys, som conscients que actualment s’hi juguen molts llocs de treball -no sempre amb unes condicions laborals dignes- i que és el model actual, però no ens conformem, les illes són limitades i els recursos limitats. Apostem per una rediversificació de l’economia, per no dependre exclusivament del turisme. És per això que tenim clar que no podem augmentar ni una sola plaça el sostre turístic” afirma el Coordinador d’EUIB.

Per acabar ha recordat que “a Eivissa vam sortir de l’equip de govern perquè pretenien fer el que estan fent a Mallorca ara, nosaltres ens mantindrem ferms amb les nostres idees” i ha exigit al Govern d’Ensenyat “que rectifiqui abans sigui massa tard, ells es presenten com a ecologistes, el que han de fer és mirar pel bé del territori i de les persones que residim en ell i aturar aquesta bogeria.”

Per la seva banda, el Coordinador Insular de Mallorca, Justo Machado, ha afegit que “augmentar el nombre de places turístiques revertirà molt negativament a la classe treballadora balear, en perpetuar la precarietat que es viu al sector. Tampoc contribuirà a la desestacionalització i consolidarà les Illes Balears com a destí de sol, platja i batibull. La pressió sobre el territori també es veurà augmentada i, si les previsions es compleixen mínimament, podran veure’s resultats molt negatius en el manteniment de llocs de treball.”

Share This