Esquerra Unida de les Illes Balears va presentar ahir en roda de premsa la segona edició de l’escola de formació política d’EUIB, que és celebrarà a Ca’n Alcover (C/ Sant Alonso nº24) a Palma aquest dissabte dia 28 de juliol.

Aquesta escola de formació política té la intenció de superar les dues edicions anteriors, la primera experiència a Sencelles, que tengué lloc l’agost de l’any passat i la d’hivern que es desenvolupà a Santa Eulària del Riu el passat mes de febrer. Aquest cop es comptarà amb la presència, participació i col·laboració d’una sèrie d’entitats que té com a objectiu fomentar i consolidar un espai de debat dins l’esquerra política i social.

L’escola de formació comptarà de tres tallers de formació i debat, la primera serà “El paper dels sindicats dins el segle XXI” amb la participació de José Luís García, secretari general de Comissions Obreres de les Illes BalearsAna Landero, secretària d’acció sindical d’UGT Illes Balears i Miquel Gelabert, secretari general de l’STE-I.

El segon taller tractarà la darrera llei aprovada al congrès dels diputats sobre memòria democràtica que d’entre altres coses pretén exhumar les restes del dictador del “valle de los caídos”, amb la participació de Eva García Sempere, diputada per Màlaga d’Izquierda Unida dins Unidos Podemos, Esther López Barceló, ex-diputada a les corts del País Valencià per EUPV i actual responsable de memòria democràtica d’IU federal, Tonina Mercadal i Maite Blàzquez de Memòria de Mallorca i un membre per determinar del Col·lectiu Aurora Picornell.

Per finalitzar l’escola després del dinar hi haurà un tercer taller que tractarà del procés a Catalunya, amb dos protagonistes de primer nivell, participarà Joan Josep Nuet, coordinador nacional d’EUiA i diputat al parlament de Catalunya per Catalunya en Comú, i actualment imputat pel jutge Llarena per permetre el debat sobre el dret a l’autodeterminació del 1-O. Així com la presència de Tomeu Martí, president del grup Blanquerna.

Per finalitzar es traslladarà el grup de gent a s’escorxador on a partir de les 21:00h es desenvoluparà una festa de fi de l’escola d’estiu així com del curs polític.

En boca del coordinador general d’Esquerra Unida Juanjo Martínez “ Aquesta escola d’estiu és la més ambiciosa que hem posat en marxa, comptarà amb moltíssimes entitats i que permetrà un debat obert i sincer sobre temes de primera magnitud a Mallorca, a les Illes Balears i a l’estat espanyol.” seguia “ tenim la vocació de formar a la militància, però també de obrir espais de reflexió dins l’esquerra que tanta falta fan avui dia”.

Per altra banda Asunción Castrillo, militant de la coalició d’esquerres afirmava “ Aquest espai comptarà amb la participació de la militància arreu de les Illes Balears, però també de la militància d’altres entitats i de persones que no estan a cap banda. És un espai obert on tothom està convidat a participar.”

Share This