Per a EUIB, el Govern del Consell de Mallorca, compromès amb el canvi polític i amb la conservació del territori, ha de ser sensible als escàndols de corrupció que afecten una de les empreses adjudicatàries de l’execució de l’autopista – recentment denunciats per nombroses entitats ecologistes – i, també, ha de comprendre la necessitat de reconvertir les obres i de renunciar a un projecte que, en realitat, és una herència del Partit Popular. EUIB desitja una mobilitat diferent basada en el transport públic i per tant volem que el cost de l’autopista es destini a la potenciació de la xarxa de transport col·lectiu de Mallorca.

L’extensió de les autopistes com a solució viària per a Mallorca sempre ha estat criticada des dels partits polítics i les organitzacions amb sensibilitat ecologista i ara aquesta posició està més justificada que mai: aquest estiu s’ha posat de manifest la insofrible pressió que existeix sobre la Reserva Natural d’Es Trenc i Es Salobrar de Campos i és més que evident que aquesta autopista si no es corregeix el rumb multiplicarà aquesta de manera encara més insuportable.

Des d’aquest punt de vista, EUIB emplaça al Consell a reconduir el projecte d’autopista i, partint de la xarxa viària existent, implementar les mesures necessàries pel que fa a la qualitat del ferm, la senyalització, solucions per als vehicles pesants i la seguretat en les incorporacions des d’altres vials i camins. “L’objectiu – ha declarat Juanjo Martínez. Ha de ser que els desplaçaments en cotxe es facin de manera més còmoda i segura, no convidar que vagi a Campos més gent amb menys temps, cercant formules per reduir el trànsit rodat.”

Share This