Esquerra Unida ha valorat com a molt vergonyós el fet que un municipi de les Illes Balears, com és Calvià, sigui el municipi que encapçala el llistat de més agressions sexuals per percentatge de població.

El municipi mallorquí, de poc més de 54.000 habitants, compta amb el trist ràtio de 3,46 denúncies d’agressions sexuals per cada deu mil habitants, molt per sobre dels següents municipis de l’Estat que formen part d’aquesta trista llista.

Davant d’aquestes dades des de l’àrea de la dona d’EUIB s’ha volgut posar damunt la taula la necessitat extrema de prendre mesures per acabar amb les agressions masclistes, tant a Calvià com en el conjunt de les Illes Balears.

Isabel Vallés, membre de l’àrea de la Dona d’EUIB, ha declarat que: «És inadmissible que un municipi de la nostra comunitat encapçali el rànquing de violacions de l’Estat. Sabem que des d’Esquerra Oberta de Calvià s’estan movent iniciatives com la regidoria de la dona, que no existia, però que encara són del tot insuficients. Des de l’Àrea de la Dona exigim que s’intensifiquin les mesures de prevenció i de protecció a la dona, així com més recursos per part del Govern per reforçar la seguretat.»

Share This