Fa menys d’un any que advertíem de la necessitat de millorar el sistema de depuració d’aigües de Palma, davant successos que es comencen a fer massa habituals, com és el vessament d’aigües mixtes a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí.

En aquella ocasió, com en aquesta, reclamàvem un examen de consciència al conjunt de la societat, des d’autoritats, empresaris, fins a la societat civil; ja que, a més de l’evident mala imatge que ofereix a residents i visitants, es podria provocar un desastre ecològic d’incalculable magnitud amb aquests tipus de vessaments.

A aquest examen de consciència hi sumàvem, i hi sumem, la proposta que a Palma es modernitzin les plantes de depuració amb sistemes quaternaris, proposta que de moment no ha estat recollida per les institucions.

Creiem fermament que és necessària la inversió en matèria de medi ambient i que les empreses del sector turístic hi col·laborin, ja que són ells qui en trauran rendiment econòmic d’una illa sostenible mediambientalment.

Juanjo Martínez ha declarat que “està clar que necessitem una millora de les infraestructures, sent conscients que haurà de ser una inversió forta, proposem que part d’aquesta es pugui sufragar amb els diners recaptats amb l’ecotaxa. Tot i que de quina partida surten els diners no és el més important en aquests moments, sinó executar la millora en el més breu espai de temps.”

Share This